dimarts, 27 de març de 2012

NHS

Demà serem a Bcn el Joan i jo. Però abans de marxar volia comentar un parell de fets que provoquen la meva admiració pel sistema de salut pública d'aquest país (o almenys d'aquesta ciutat).

Avui hem rebut la visita a casa d'una ATS del National Health Service (la seguretet social, per entendre'ns). És una visita rutinària que fan a qualsevol família amb nens menors de 5 anys si canvien de zona d'atenció primària. Només això ja m'al.lucina força.
Ha començat disculpant-se per haver trigat tant a visitar-nos. No ens podien visitar fins que no hem tingut un número del NHS i per a tenir-lo ens havíem de registrar en un CAP. És a dir, que en realitat és culpa nostra perquè vam trigar una mica a inscriure'ns.
S'hi ha estat ben bé 50 minuts i m'ha fet preguntes sobre la salut del Joan i la nostra i també sobre la nostra adaptació al barri. M'ha donat tota mena d'informació i ha estat tremendament amable. Com a exemple, en parlar de la nostra dieta li he comentat que trobava a faltar més varietat en el peix fresc i algunes verdures. M'ha recomanat alguns mercats que són una mica lluny però tenen peixateria i producte més fresc que el supermercat habitual. 
Fa uns dies vaig portar el Joan al metge perquè havia agafat febre força alta. Com que semblava estar bé va demanar-me una mostra d'orina per descartar una possible infecció. El mateix dia a la tarda (després de molts esforços i equilibris per a aconseguir-la) vaig portar-la al CAP. Eren les 5 de la tarda que aquí és gairebé l'hora de plegar del CAP.  Em van dir que tindrien els resultats l'endemà al matí. Em va costar de creure. L'endemà a les 12h vam passar per allà i ja tenien els resultats a l'ordinador!!! L'administratiu de l'entrada em va dir que podíem estar tranquils que tot estava bé i que el metge havia deixat anotat que no calia prendre cap mesura. Mai, ni en èpoques de vaques grasses, m'han donat els resultats d'una analítica l'endemà a Barcelona.
En fi, ens veiem els propers dies a Barcelona. No hi haurà posts nous les properes setmanes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada