dimecres, 15 de febrer del 2012

DE "PLAYGROUPS" I "TOY LIBRARIES"

Avui és dimecres i el dimecres toca "playgroup" i "toy library". Però feia una temperatura tan bona (11ºC) que hem anat al parc. Sembla mentida com canvia la perspectiva del que és una temperatura agradable després de passar uns quants dies a la vora dels 0 graus! I aquí a l'hivern s'ha d'aprofitar per anar al parc quan es pot. 

Però, com ja us he dit algun cop, això està molt ben organitzat per a les famílies amb criatures petites. Des dels centres cívics, passant per esglésies de tota mena, fins al pub de la cantonada (!!!), s'ofereixen els típics "playgroups". Es tracta d'un espai més o menys gran (tipus gimnàs per entendre'ns) on escampen tota mena de joguines i s'hi pot anar a jugar. No són guarderies; les mares (també algun pare) hi van amb els nens i se n'ocupen. Però hi ha un parell de persones que ho munten i s'encarreguen de mantenir-ho net. També t'ofereixen un cafè o un te. I hi ha l'hora de la fruita a mig matí, per si els nens tenen gana. 

Tot això per un preu mig de 2.5 pounds que jo trobo que està molt bé. Ignoro com funcionen les ludoteques a Barcelona. La veritat és que no hi he anat mai. Però em sembla fantàstic tenir almenys 4 opcions a no més de 10 minuts a peu de casa oberts normalment de 9am a 4pm.  

Suposo que el temps hi influeix, és clar, i també el fet que la majoria de mares no treballen. Aquí hi ha guarderies, però són molt cares. I tampoc és gens habitual la imatge dels avis cuidant-se dels néts. Realment se'n veuen molt pocs. En canvi a tothora trobes mares i també algun pare portant el cotxet o la motxilla. Per cert que també hi ha molts més cotxets dobles i no són de bessons. Aquí la gent tenen els fills més seguits i sovint passen una temporada que és més pràctic dur-los tots dos amb uns cotxets dobles on el gran va davant, més incorporat, i el menut va al darrera, més estirat. 


Els "playgroups" també són el lloc ideal per conèixer altres mares. Quan vas repetint el mateix lloc, acabes coincidint sovint amb les mateixes persones i fas vida social. Ja m'ho va dir l'Anna Pujol, que va viure a Londres cinc anys, que em seria molt fàcil conèixer altres mares. La veritat és que no em pensava que fos tan senzill.


I l'altra gran idea és la "toy library". Es tracta d'un servei de préstec de joguines. Al mateix centre cívic on anem normalment al "playgroup", els dimecres hi ha "toy library". Només t'has d'inscriure i és totalment gratuït. Funciona com una biblioteca però de joguines. Em sembla que pots agafar-ne fins a 5 i te les deixen 4 setmanes. Això sí que ha estat una troballa! Podem anar variant de joguines i no ens cal comprar res. Així no ens omplim el pis de trastos que tampoc ens hi cabrien a les maletes quan ens en tornem a Barcelona. N'estic encantada!
 

4 comentaris:

  1. Què be això del "playgroup" i "toy library", a part de que pots fer vida social amb altres mares, també en Joan deu gaudir molt de jugar amb altres nens i de manera molt senzilla anirà aprenent l'idioma.
    una super abraçada per tots!!!
    PD: ja he començat la carta, ara falta acabar-la i fer dibuixos. A veure si no tardem massa en enviar-la. Marina

    ResponElimina
  2. Molt bé. Ho trobo genial. així no us enyorareu i us anireu integrant. Un petó

    ResponElimina
  3. Què bé Marta, veig que esteu prou distrets. Ho tenen molt bé organitzat. En Joan tornarà bilingüe, de seguida aprendrà l'anglès. Un petonàs. Núria

    ResponElimina
  4. La temperatura és fantàstica. M'estan venint ganes de venir a viure a Londres amb vosaltres.
    Posa alguna foto d'en Joan, que estarà molt guapo.
    Molts petons als tres.

    ResponElimina